2006/02/15

the one star green dot

Es most jojjon, ami meg nem volt: a vilaghiru, nevezetes egycsillagos hostel a meltan hires San Jeronimon: Leon!

Ezt a belvarosi utcat is korben szamoztak, ugyhogy megismerjuk egesz hosszaban oda-vissza, mire visszaerunk az elejere, a legnagyobb szamhoz. Negyedik emelet. Csengo.

Kutyaugatas. Festekszag. Por.

A szobaink frissen festve, lampafenysargara. Ablak csak az ajto folott van, a hallra nez, de nem erjuk fol, igy sosem fogunk kinezdegelni rajta.

A neni fogatlan es sokat beszel, a strandkorlatkeknel kicsit vilagosabb pongyolat visel hethosszan. A fia valoszinuleg debil, ambator mosolyog kedvesen.

Az elso reggel rajovok, lappango klausztrofobiam miatt almodtam hulyeseget es ebredtem fel orankent.

A masodik ejjelre enyhul a festekszag.

A harmadik delutan a neni ramtor, mikor felorat szunnyadni keszulok. A falon egy zold pottyre mutat, borsszemnel kisebb. Osszes spanyol felhaborodasomat osszeszedem, de bizonyitekait nem tudom megcafolni, hiszen tudja, hol van az ominozus toll. Aztan kimegy. Majd megbeszeljuk, ha velunk lesz az, aki a sok idegeny nyelv kozul spanyolul is tud. Ekkor realizalom, hogy egy tavoli orszagban vagyok egyedul...

A harmadik hajnalon, hazateresunkkor a neni visszaadja az utleveleinket, papol a zold potty miatt, s papirokat toltunk ki, amiket majd a rendorsegen megmutathat. A lany, aki normalisan beszel spanyolul, kezdi feladni, konnyes szemmel ordit a nenivel a zold potty es a hajnali adminisztracio miatt. Kozben az egyik kutya az ajtonk ele pisilt...

Az utolso reggel koszones nelkul tavozunk.

5 comments:

Anonymous said...

ez eleg para. de mennyi euro volt per night?

Anonymous said...

Ja, hat igen, nem veletlenul mentunk oda: 15fejenkent. Az telleg nem sok. de akkor is...;)

Anonymous said...

utolso pillanatban rajzolni kellett volna valami szepet a falra...a pottybol indulva

Anonymous said...

a kishutai alompanzio 2000huf/fo/night volt nyaron ha jol emelekszem... kar hogy augusztusban pont munkanelkuli leszek :)

Anonymous said...

Vegul a neni megkert, kuldjunk neki lapot otthonrol. Harom feher lapot kap majd, zold pottyel a kozepen.