2006/06/26

dejate llevar...

Nem lep meg, hogy az egy oras spanyol hirado negyedeben a hannoveri focirajongokat kozvetitik, hiszen holnap ilyenkor (sic!) spanyol-francia meccs a vb-n. Hiaba, ha egy orszagnak meg a zaszlaja is sarga meg piros lapbol all!…

Az sem lep meg, mert valamelyest mar bennfentes vagyok, hogy masik ot percet pedig a papa latogatasara valo keszules hirei tesznek ki. Lassuk csak: uteltereles, biztonsagi keszultseg... dehogy! pedig ezt varna a magyar Bokor ur mult heti ittlete ota. Nem. A hirado ellatogat egy porcelan papaszobrokat latogato uzembe, ahol az artiste nyilatkozik, miert is imadja egyesevel festegetni oszentseget. Mas szinre minden peldanyat. Aztan a florista mutatja be az egyesevel csomagolt feher, felig kinyilt papai rozsakat: mindegyiken a papa arca pecset diszel. (-Mi volt a legjobb munkad a gimi alatt nyaron? -A papat pecseteltem rozsakra. -Fuu, es megvan meg? De baro...)

Es akkor mutatjak Sevillat is, ahol a diszkocsisok tuntetnek, hogy a lovaskocsikat igenis tekintsek a gyalogosokhoz hasonloan kornyezetbarat kozlekedesi formanak. Sevillaban nem jarnak biciklivel, mert 45 fokban azt nem lehet, de a ferikus hagyomany maig hat.

Vegul a reklamblokk: nem semmi ujra latni a Junta turistacsalogato, nem is olyan giccses egyperceset, es akkor a friss Rocio Jurado emleklemez mar csak hab a tortan.

La dulce no'talgia...

No comments: