2006/08/21

Sziget number nine

Mindenekelott kezet szoritanek magammal most kitartasomert (bruhaha, csakugy megjegyzem). A kilencben volt minden: nyugis kisiskolas, nyugis kapcsolatos, maganyos, viharos, bulisbulisbulis (van, aki miattam lett a masodik Timoti Liri, hihi), szaggatos, etc.

Iden nem volt igazi szajkozhato jelmondat, mint regen a Gerappa!!, most ugy vettem eszre, az artikulalatlan uvoltozes ment helyette.

Ket napijegy (legalis), hat ejszaka.

Egy nagy mondas, kicsit sajnos: "Azt hiszem, kicsit leamortizalodott a majam az elmult nyolc-kilenc evben."

Egy nagy halu: vizslatjuk az elnyomtatott musorfuzetet penteken, mert orulet, hogy a Bahian es egyeb kisebb szinpadokon a vasarnapi musor fog menni. Sotet percek utan megvilagosodunk: na ja, valaki ma penteken ezekre a kisebb szinpadokra akart csak elmenni, s nehez volt az egesz fuzetet a taskajaban cipelni, igy lapokat tepett.

"Let them on!" - kialtozik Iggy Pop a mikrofonba, s hamarosan egy fel osztallyal ugral a nagyszinpadon. Pluszpont.

Tereskova letepi magarol a bluzat. Tizezer pluszpont plusz egyhetes tombolo orulet jar ezert. Par nappal kesobb o mar nyugodt. Mi? Nem.

Lelkisegelysatorban ket fordulo, remeljuk, az egyik egy bimbozo kapcsolat eleje. A masik egy utolso utani hazug felvonas, nem eleg eles a harmadik szem, nem csillog elegge, ami fenylik.

Az iskolatalalkozo-koncert mero meglepetes es gyonyor. Lehet, hogy akkor a masik Marci melle kellett volna megis allnom, hiszen annyira nezett.

KFT-n sirok, sok a parhuzam meg az igazsag a hazugsagrol, harapok is.

Sarga-lila agyunk ujra egyben, most csigaban kushad.

Lopott langosok, hamburgerek, kolbaszok huzzak le a gyomrom.

Utolso hajnali lazamat Agi komaban, MP Sziami kezratetellel gyogyitja, kisodrodom a katasztrofaba, mert nagyon nagy erzes, orulok, hogy elhozom a testem.

Ha a punkok nem lophatnak, akkor kik? Intellektuel ordibalas.

Otthon csak lakossagi ambient megy, meg agy, asztal, fazek, mosogep. (...)

Korbehullamoz a Colorstar, banatomat borbol atadom masoknak oromkortyonkent, meg egy titkos fulpuszi is roppen.

A ritmusra ontudatlanul elovett dallam beer a satorba a szinpad ele, ez Janie Jones.

Kamaszkorunk utolso nyaran meg sok-sok mindenert sirunk, uvoltunk, nevetunk, verekszunk, fetrengunk, heverunk, zuhanunk, repulunk egyutt egyedul.

1 comment:

Anonymous said...

nem is emlekszem a tereskovas esetre, biztos csukva volt a szemem (meg ittas a lelkem)

de megnyugtato hogy a legalabb a mondas es a halu (sic) es agi is remlik, nomeg a lakossagi ambient (ez milyen jo kifejezes) az nalunk is ment, bar egyszercsak elnyomta ugye a prodigy kis idore de nagyon