2006/12/26

most, hogy mingya' vege, irok en is

egy karacsonyi posztot. Most, hogy atlapoztam az egesz internetet karacsonyi blogposzt-ugyben, reagalnek en is.

Elso eszrevetelem: a karacsonyposztolok kilencven szazaleka a fadiszitest utalja a legjobban, sokkal inkabb, mint a penzhajigalast-egymas letaposasat. Hiszen ossze lehet veszni mar azon is, ha vegre hazakerult a doglott luc vagy ezust vagy norveg vankosvarrotu-levelu, hogy hova is tegyuk. Nalunk ebben sosincs vita - nincs mashol hely, a vodkas- es borovicskasuvegek megszoktak mar a teleleji felforgatast. A tobbszaz hanglemez ket csoportja is gerincet mutatja egymasnak ilyenkor. Aztan problemas az is, hogy ki, mit es mikor rak ra. Nalunk ez is le van jatszva: mivel a tobbiek nem ernek ra/ugy neznenek ki a fa korul, mint elefant a porcelanboltban, hat tettetett kozonnyel a tesom meg en. Eloszor a huszeves szaloncukor kerul a torzsre (elokerulnek a kerteszkesztyuk, ez vicclehetoseg!), hogy visszaverjek a szines izzok fenyet, aztan pedig minden mas, kb. olyan sorrendben, hogy milyen regrol emlekszunk ra. Igy az esztetika nem is szempont, mert a filckukac es a kekre pacsmagolt so-liszt karacsonyfacska mindent visz. (Enyhe fajdalom, hogy a csokitorpek kozul evente kirohad egy-ketto.) Abbol sem volt vita, hogy a csucsdiszt melyikre tegyuk a ket csucsag kozul: a bumszlisat nem bantottuk, a masik meg sem latszott a bumszli mellett. A csucsdisz tehat a dobozban sinylodik egy evig megint. A hopiheket a hokiralyno feldobja, ekkorra elzarkozunk.

Hosszasan beszelhetnek most a fogyasztoi tarsadalom atkossagarol, de nem teszem, ez kozhely. Muszaj vasarolni, hiszen ki tud otthon spongyabobos robbanocukorkat csinalni a tuzhelyen?

A kajalas jo, ez nem kerdes. Es iden ismet nem tor ki botrany, meg csak enyhe szele sem, mert megegyezunk abban, hogy valojaban qrva almosak vagyunk, es a legjobb lenne meg az ajandekozas elott szunditani egyet.

A fa alatt kornyikalni muszaj. Nalunk iden mindenki orul, hogy jelen van, es jelen van mind a negy vegtagja is. Titokban a Telapo is elsuhan folottunk ittasan mint angyal.

A huszonhetediket is megertem, tuleltem, varakozon tekintek a jovobe mostmar, es nem, nem, nem akarok idegeskedni sem csomagolason, sem mashoz valo ragaszkodason, amen.

Ja, es kaptam ket (2(jovore szorozzunk!)) konyvet is. A szerelemrol szolnak.

No comments: