2007/08/02

plazs szurreal

Ma delutan uszni mentunk. Mivel a varos legjobb uszodaja augusztusban, hisz itt a nyar, es mindenki nyaral, zarva all, a varosi szegenyeknek fenntartott ingyenplazsra mentunk. Nem zavart minket egyaltalan, hogy kicsit sem sut a nap, es a strandon csak az elvetemult korosztaly (a tizenharom ev alattiak) visel furdoruhat, gyorsan magunkra kaptuk a bikininket a borus eg alatt, es bealltunk a sorba, hogy uszhassunk egy nagyot a husz meter hosszu, masfel meter mely medenceben. Ez volt a legjobb opcio, amire szavazhattunk.

Azert alltunk sorba, mert negyedorankent kizavarjak a furdozoket a vizbol, hogy az uj turnus kovetkezhessen, es ne legyen tumultus. A sorban senki nem ert a honaljunknal magasabbra, igy megegyeztunk, hogy ma max. huszonegy evesek leszunk. Rossz volt a sorban, mert labszagu kislanyok csorgattak a derekunkra meg a combunkra a copfjukrol a hideg vizet, es bele is konyokoltek az oldalunkba. Meg a szel is feltamadt. Tiz perc szardiniazas utan kaptunk egy ingyenjegyet a vizi szeanszra.

A medencehez jeges zuhanyfolyoso vezetett: kikerulhetetlen vizsugarak ketoldalrol es felulrol, labszarkozepig labmosas. Aztan a kanaan. Belogatjuk a labunkat a vizbe es rohogni kezdunk: szur a viz, olyan hideg. De azert derekasan leusszuk a kiszabott ot percet, hosszonkent harom karcsapassal.

Hosok vagyunk!

No comments: